Hyppää sisältöön
Ura meilläOpiskelijalleNäin opiskelijat tienaavat Granlundilla

Näin opiskelijat tienaavat Granlundilla

Työharjoittelu antaa opiskelijalle korvaamatonta kokemusta ja eväät uuteen ammattiin. Työstä maksettavan palkan lisäksi opiskelijat hyötyvät Granlundin työsuhde-eduista.

Harjoittelu Granlundilla on lähes poikkeuksetta palkallinen

Granlund on ollut vuodesta toiseen tekniikan alan opiskelijoiden keskuudessa haluttu harjoittelupaikka. Eniten tarjolla on kesäharjoittelupaikkoja, joiden haut käynnistyvät marraskuun lopulla. Kesäharjoitteluun otetaan vuosittain noin 50 harjoittelijaa.

Harjoittelijat käyvät läpi hakuprosessin, jonka aikana sovitaan myös työstä maksettavasta palkasta. Granlundilla työharjoittelu on palkaton vain silloin, kun asiasta on oppilaitoksen kanssa erikseen sovittu.

Granlundin harjoittelijoille maksama tuntipalkka perustuu toimialan palkkaehtoihin, kertyneisiin opintoihin ja aikaisempaan kokemukseen.

Granlundin harjoittelijoille maksama tuntipalkka perustuu toimialan palkkaehtoihin, kertyneisiin opintoihin ja aikaisempaan kokemukseen.

Muutakin kuin rahaa

“Harjoittelijat ovat meille tärkeitä ja toiveena on löytää hyvä mätsi puolin ja toisin. Ajatuksena on, että jokaiselle osastolle löydettäisiin ainakin yksi harjoittelija kasvamaan alan ammattilaiseksi”, sanoo HR-johtaja Minna Lappalainen.

Granlundilla harjoittelijoiden palkkataso on Lappalaisen mukaan kilpailukykyinen, mutta raha ei ole harjoittelun tärkein anti.

“Vaikka työstä maksetaan palkkaa, niin kyllä harjoittelussa keskeistä on, että pääsee monipuolisiin työtehtäviin kasvamaan ja kehittymään, ja että työsuhde jatkuu harjoittelun jälkeen”, hän toteaa.

Työaika joustaa opintojen mukaan

Harjoittelijat työllistyvät Granlundille pääsääntöisesti tuntisopimuksella. HR- ja työhyvinvoinnin asiantuntija Nina Alménin mukaan käytäntö mahdollistaa joustavan työajan, mistä opiskelijat ovat antaneet paljon kiitosta.

“Harjoittelijat tekevät pääsääntöisesti täysiä viikkoja silloin, kun opintoja ei ole, mutta työmäärästä voidaan sopia tilanteen mukaan. Opiskelijoille on kyllä hyvin tunteja tarjolla, mutta meillä mennään aina opinnot edellä”, hän toteaa.

Harjoittelun päätyttyä opiskelijat palaavat usein koulun penkille, mutta moni harjoittelija jatkaa Granlundilla opiskeluiden ohessa tuntityöläisenä. Noin 80 % harjoittelijoista työllistyy opintojen päätyttyä vakituiseksi työntekijäksi.

Kaikki harjoittelijat solmivat Granlundin kanssa työsopimuksen, joten he hyötyvät myös muista työsuhde-eduista. Niihin kuuluvat muun muassa työterveyshuolto sekä liikunta-, kulttuuri-, työmatka- ja lounasetu.

“Kun harjoittelijat aloittavat meillä, heistä tulee granlundilaisia. He saavat mentorin, jolta saa tarvittaessa tukea ja jolta asioista voi kysyä. Meille on tärkeää, että kukaan ei jää yksin”, Lappalainen sanoo.

Ammattiliitto: ”Käytännöt ovat kirjavia”

Työharjoittelu on tärkeä osa tekniikan alan opintoja, mutta opiskelijoiden työpanoksesta on hyötyä myös yritykselle.

Ammattiliitto Akava Erityisalojen mukaan korkeakouluharjoittelusta tulee saada vähintään työssäoloehdon täyttävää palkkaa ainakin silloin, kun opiskelija hyödyntää omaa osaamistaan työnantajalle tuottavassa työssä. Käytännöt ovat kuitenkin kirjavia: palkkaa ei aina makseta, eikä harjoittelijalle välttämättä laadita edes työsopimusta.

Näin harjoitteluajan tienestit vaikuttavat Kelan opintotukeen

Opintojen aikaiset tulot vaikuttavat siihen, kuinka monelta kuukaudelta vuodessa opiskelija voi nostaa Kelan opintotukea. Opiskelijan on itse huolehdittava siitä, ettei hän nosta liikaa opintotukea. Kela saattaa periä takaisin liikaa maksetun opintotuen.

Tänä vuonna jokaista tukikuukautta kohti tuloja voi olla 870 euroa ja jokaista tuetonta kuukautta kohti 2 600 euroa. Jos aikoo nostaa opintotukea kaikilta 12 kuukaudelta, vuosituloraja on 10 440 euroa. Yhdeksään tukikuukauteen oikeuttava tuloraja on 15 630 euroa.

Vuoden 2023 alusta alkaen tulorajat nousevat 50 prosentilla vuoteen 2021 verrattuna. Jos opiskelija nostaa opintotukea yhdeksältä kuukaudelta, hän voi ensi vuonna tienata vuoden aikana 18 700 euroa.

Vuositulorajaa voi arvioida Kelan opiskelijan omien tulojen laskureilla, ja oman vuositulorajan voi tarkistaa OmaKelassa.

Miten pääsen tekemään opinnäytetyötä Granlundille?

Meillä valmistuu vuosittain 20–40 opinnäytetyötä. Suurin osa liittyy insinööriopintoihin, mutta opinnäytetöitä tehdään paljon myös osana ylempää ammattikorkeakoulututkintoa ja diplomi-insinööriopintoja.

Haluatko kuulla meidän tulevista mahdollisuuksista opiskelijoille?

Tee testi ja jätä botille yhteystietosi. Lähetämme tiedon kun harkkahakumme aukeaa.

Excel-johtamisessa hankkeita ja kustannuksia ei hallita

07.01.2025 – Hajallaan olevat järjestelmät, vanhentunut data ja puutteellinen kustannusohjaus ovat varma keino saavuttaa budjetin ylitys hankkeessa. Kuinka kauan näin voi jatkaa,…

Blogi

Granlund Lux Helsingin kumppanina

18.12.2024 – Granlund tuo valotaiteen iloa Lux Helsinkiin Ilkka Paloniemen teoksella Seisminen pulssi. Kaivopuiston ratakuilussa esillä oleva teos yhdistää maapallon mystisen 26…

Uutinen

Granlund vahvistaa hallitustaan kansainvälisellä osaamisella

04.12.2024 – Uuden monialaisen hallituksen tavoitteena on luotsata yhtiötä vahvempaan kasvuun ja kansainvälistymiseen.

Uutinen

Moni luontokadon seuraus korostuu rakennetussa ympäristössä

28.11.2024 – Sitran johtavan asiantuntijan Jarrod Luxtonin mielestä monimuotoinen luonto on ratkaisu moniin kaupunkien kohtaamiin haasteisiin, kuten tulviin, kuivuuteen ja helleaaltoihin.

Uutinen

“Vihreän siirtymän hankerahoitus on kiinni 5 tekijästä”

27.11.2024 – Rahoitusalan asiantuntija Eeva Grannenfelt kokosi yhteen viisi tekijää, joilla voidaan varmistaa innovatiivisten vihreän siirtymän hankkeiden rahoitus.

Uutinen

Palkitsimme vuoden 2024 opinnäytetyökilpailussa menestyneet

21.11.2024 – Tämän vuoden palkitut opinnäytetyöt käsittelivät LVI-tekniikan hiilijalanjälkilaskentaa, tietomallien soveltuvuutta, rakennusten digitaalista turvallisuutta sekä kulutusjouston hyödyntämistä.

Uutinen

Raami Arkkitehdit liittyy Granlundiin

20.11.2024 – Granlund laajentaa arkkitehtisuunnittelun tarjontaansa merkittävällä yrityskaupalla Tampereella. Raami Arkkitehdit Oy:n myötä arkkitehtisuunnittelun ammattilaisten määrä Granlundilla kasvaa usealla kymmenellä.

Uutinen

AVIA Real Estate valmistautuu CSRD-raportointiin ennakoivasti

15.11.2024 – Helsinki-Vantaan ympäristössä sijaitsevista kiinteistöistä on tulevaisuudessa saatavilla CSRD-direktiivin mukaista vastuullisuustietoa. AVIA Real Estate valmistautuu vapaaehtoisesti uusiin raportointivaatimuksiin.

Uutinen

Miten voit saada yrityksellesi kilpailuetua hiilirajamekanismista?

15.11.2024 – Hiilirajamekanismi vaikuttaa etenkin rakennustuotealaan. Se tuo uusia sääntöjä ja velvoitteita erityisesti yrityksille, jotka tuovat Euroopan unioniin hiili-intensiivisiä tuotteita, kuten terästä,…

Blogi

Vastuullinen kiinteistö -markkinatutkimus kannustaa suhtautumaan vastuullisuuteen mahdollisuutena

07.11.2024 – Vastuullinen kiinteistö -markkinatutkimus on Granlundin ja JLL:n yhdessä toteuttama tietopaketti kiinteistöalan vastuullisuudesta vuonna 2024.

Uutinen

Mitä tietoa etsit?