Vastuullisuusraportointi
Löydä parhaiten organisaatiotasi palveleva vastuullisuusraportoinnin menetelmä. Tuemme kiinteistö- ja rakennusalan yrityksiä, tuotevalmistajia ja kiinteistöjen omistajia vastuullisuusraportoinnissa.
CSRD-raportointi
EU:n kestävyysraportointidirektiivi CSRD tuo yritysten vastuullisuusraportointiin merkittäviä uusia velvoitteita. CSRD:n myötä vastuullisuudesta pitää raportoida entistä tarkemmin ja kokonaisvaltaisemmin, ja sen mukaista raportointia edellyttävät myös keskeiset sidosryhmät kuten rahoittajat.
CSRD antaa jatkossa viitekehyksen kaikelle vastuullisuusraportoinnille – myös niille yrityksille, jotka eivät ole suoraan sen piirissä. CSRD on ylin ohjaava säädös EU-tasolla, joten uskomme että sen mukaisesta raportoinnista tulee lähivuosina valtavirtaa.
CSRD on alusta loppuun määrämuotoista raportointia, minkä takia jatkossa yritysten vastuullisuusraportteja on paljon helpompi verrata keskenään. Autamme kiinteistö- ja rakennusalan yrityksiä, tuotevalmistajia ja kiinteistöjen omistajia CSRD-raportoinnissa.
EU-taksonomian mukainen raportointi
EU-taksonomia on luokitusjärjestelmä ympäristön kannalta kestäville sijoituskohteille. Sen tavoitteena on sitoa rahan saatavuus ja hinta siihen, kuinka kestävästä sijoituskohteesta on kyse.
EU-taksonomia edellyttää, että organisaatiot raportoivat taloudellisten toimintojensa ympäristövaikutuksista ja kestävyydestä standardoidusti ja läpinäkyvästi. EU-taksonomiaraportointi auttaa sijoittajia ja sidosryhmiä arvioimaan yritysten vastuullisuutta.
GRI-raportointi
Vapaaehtoiset GRI-raportit koostuvat useista osista, joiden avulla yritykset voivat kattavasti raportoida taloudellisesta, ympäristöllisestä ja sosiaalisesta suorituskyvystään.
GRI-raportoinnissa pyritään avoimuuteen ja läpinäkyvyyteen, jotta sidosryhmät voivat saada täydellisen kuvan yrityksen vastuullisuustoimista ja niiden tuloksista. Raportointia voi tehdä eri tasoilla, kuten Core-, Comprehensive- ja Materiality Check -tasolla, riippuen yrityksen tavoitteista ja tarpeista.
GRESB-raportointi
GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) on riippumaton organisaatio, joka tarjoaa sijoittajille ja johtajille validoitua ESG-dataa ja vertailuja päätöksenteon parantamiseksi. Se mittaa kiinteistösijoitusyhtiöiden ja -rahastojen vastuullisuutta koko kiinteistösalkun tasolla.
GRESB-standardit kattavat seuraavat ESG:n osa-alueet:
- Hallinnollinen: kuten johtaminen, riskienhallinta ja sidosryhmävuorovaikutus
- Ympäristö: esimerkiksi energiatehokkuus, hiilijalanjälki ja vesikäyttäytyminen
- Sosiaalinen: kuten terveys ja turvallisuus, monimuotoisuus ja työvoimakysymykset
CDP-raportointi
CDP (Carbon Disclosure Project) on voittoa tavoittelematon organisaatio, joka kerää tietoja yritysten ilmastovaikutuksista ja ympäristöjohtamisesta. CDP:n raportointiprosessi auttaa yrityksiä arvioimaan, seuraamaan ja raportoimaan ilmastovaikutuksistaan, vesivaroihin liittyvistä riskeistä sekä muiden ympäristökysymysten hallinnasta.
CDP-raportointi on tapa, jolla yritykset voivat antaa tietojaan CDP:lle näiden ympäristökysymysten osalta. Tiedot kerätään standardoitujen kyselyjen avulla, joissa yritykset voivat kertoa toimistaan ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja ympäristönsuojelun edistämiseksi. CDP:n keräämä tieto auttaa sijoittajia ja sidosryhmiä ymmärtämään yritysten ympäristövaikutuksia ja kestävyyttä.
Haluatko kuulla lisää?
Asta Autelo
Tytti Bruce-Hyrkäs
Lue lisää vastuullisuudesta
Löydä lähin Granlund-toimipiste ja yhteyshenkilö
Pyydä tarjous
Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?
Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.
Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi
Tilaa uutiskirjeemme
Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.