Instrumentointisuunnittelua teollisuuteen
Instrumentointisuunnittelussa tärkeintä on sähkö- ja mittaustekniikan hallinta. Suunnittelemme kaikenkokoisten teollisuuslaitosten instrumentoinnin osaksi sähkö- ja automaatiojärjestelmää.
Teollisuuslaitosten instrumentoinnin suunnittelu
Instrumentointisuunnittelu on tärkeä osa lähes kaikkien teollisuuslaitosten sähkö- ja automaatiosuunnittelua. Lakisääteisesti instrumentointi voi olla tarpeen esimerkiksi, jos tehdas on velvollinen mittaamaan päästönsä.
Instrumentointisuunnittelua tarvitaan yhtä lailla uudiskohteissa kuin olemassa olevien teollisuuslaitosten peruskorjauksissa, laajennuksissa, laitehankinnoissa ja kunnossapidossa.
Instrumentoinnissa tuotantoprosesseista ja laitteista kerätään kaikki tarvittavat tiedot automaatiojärjestelmään tai muulle ohjauslaitteelle.
Instrumentointisuunnitelma sisältää esimerkiksi mittaus- ja säätötekniikkaan sekä automaatioon liittyvät lämpötila-, paine- ja virtausmittarit sekä erilaiset anturit. Lopputuloksena on instrumentointisuunnitelma, joka sisältää asiakkaan toivomat dokumentit.
Mittaus- ja säätötekniikan asiantuntija
Tärkeintä instrumentointisuunnittelussa on sähkö- ja mittaustekniikan hallinta. Tunnemme alan standardit sekä eri teollisuuden alojen erityispiirteet ja vakiasiakkaidemme tuotantolaitokset. Vahvuutenamme instrumentointisuunnittelussa on myös räjähdysvaarallisten tilojen (ATEX) kokemus sekä laaja teollisuussähkön ja teollisuusautomaation tekninen osaaminen.
Valmis instrumentointisuunnitelma varmistaa teollisuuslaitoksen mittausteknisten prosessien ja ratkaisujen toimivuuden. Tilaaja saa selkeän käsityksen mittausprosessien toiminnasta, mikä tehostaa huolto- ja kunnossapitotöitä sekä auttaa ennakoimaan mahdollisia häiriöitä.
Miten instrumentointisuunnittelu etenee?
Instrumentointisuunnittelupalvelumme sisältävät kaikki suunnitteluvaiheet aina esisuunnittelusta asennussuunnitteluun. Tarvittaessa vastaamme myös hankintojen kilpailutuksesta sekä osallistumme testauksiin ja käyttöönottoon. Teemme kaikenkokoisia instrumentointeja, mikä varmistaa, että toimintatapamme ovat pieniinkin projekteihin riittävän suoraviivaisia ja ketteriä.
Instrumentointisuunnittelun vaiheet
LÄHTÖTIEDOT
Aluksi keräämme lähtötiedot laitteista, joita voi olla muutamia tai tuhansia. Meillä on pitkä kokemus erikokoisten teollisuuslaitosten ja -hankkeiden instrumentoinnista.
KOHDEKIERROS
Varmistamme tarvittaessa paikan päällä, että lähtötiedot ovat luotettavat, mikä estää päällekkäisyydet. Kohdekierroksilla hyvästä laitetuntemuksesta on hyötyä.
DOKUMENTOINTITAPOJEN HUOMIOINTI
Jokaisella asiakkaalla on omat dokumentointitavat, ja ne huomioidaan instrumentointisuunnittelussa. Voimme käyttää pohjana asiakkaan mallipiirustuksia tai muita asiakirjoja.
SUUNNITTELU
Useimmiten asiakas valitsee mittalaitteet ja me suunnittelemme niiden kytkennän yhteen laitoksen prosessien, sähkönsyötön ja automaatiojärjestelmän kanssa. Esimerkiksi asennustavoissa on aina eroja.
VALMIS SUUNNITELMA
Valmis instrumentointisuunnitelma sisältää asiakkaan toiveiden mukaan erilaisia dokumentteja, kuten mittauspiirikaavion, laitemäärittelyt sekä kaapeli-, kilpi- ja osaluettelot.
Pyydä tarjous!
Haluatko lisätietoa tai jättää tarjouspyynnön?
Kerro meille millaista lisätietoa tarvitset tai lähetä tarjouspyyntö. Olemme pian yhteydessä sinuun.
Löydä Granlund-yhteyshenkilö paikkakunnallasi
Granlundin palvelut teollisuuteen
Saat osaajiltamme toimivia ja vastuullisia ratkaisuja teollisuuskiinteistöjen ja -prosessien tarpeisiin. Tavoitteenamme on tehdas, tuotantotila tai prosessilinja, joka on aina turvallinen, toimintavarma ja tehokas.