Tukea hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöjen hallintaan
Sote-uudistuksen myötä hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöjen omistuspohja on muuttumassa. Tuemme nykyisiä ja uusia kiinteistönomistajia kiinteistömassan hallinnassa.
Asiantuntemusta sairaaloihin ja terveydenhuollon tiloihin
Hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöjen hallinnassa on tärkeää huomioida juuri näille kiinteistötyypeille ominaiset piirteet. Hoivakiinteistöissä korostuvat erityisesti erilaisten käyttäjien rooli ja tarpeet. Asiantuntijamme auttavat kiinteistönomistajia niin kuntoarvioissa- ja tutkimuksissa kuin osto- tai myyntitilanteeseen liittyvissä Due Diligence -selvityksissä.
Sairaaloissa ja terveydenhuollon tiloissa teemme mm. sairaalalaitteiden ja -järjestelmien kuntotarkistuksia sekä autamme pienissä ylläpidon projekteissa.
Sairaaloissa ja terveydenhuollon tiloissa teemme mm. sairaalalaitteiden ja -järjestelmien kuntotarkistuksia sekä autamme niin suuremmissa korjaushankkeissa kuin pienissä ylläpidon projekteissa – oli kyse sitten rakennuttamisesta, suunnittelusta tai vaikkapa energiaremonteista.
Tutustu tällä sivustolla tarkemmin palvelutarjontaamme!
Due Diligence hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöihin
Due Diligence -tiimimme on tehnyt selvityksiä kymmeniin hoivakohteisiin, sairaaloihin ja paloasemiin. DD-selvityksiä tehdään sekä olemassa oleviin että uusiin kohteisiin. Käytännössä Due Diligencen avulla kiinteistön ostaja tai myyjä voi selvittää kiinteistön kunnon ja parannustarpeet sekä toimenpide-ehdotukset.
Granlundin Due Diligence -tiimin tukena toimii sairaalasuunnitteluun erikoistunut asiantuntijajoukko, joka auttaa erityisesti hoivakiinteistöihin liittyvissä erityiskysymyksissä.
Due Diligence- selvityksissä on korostunut viime aikoina erityisesti vastuullisuus. Usein Due Diligencen yhteydessä tehdään lisäselvityksiä ESG-asioihin tai EU-taksonomiaan liittyen.
Hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöjen omistuksen painopiste on siirtymässä sote-uudistuksen myötä yhä enemmän ammattimaisille sijoittajille. Samaan aikaan Due Diligence- eli DD-selvitysten tarve on kasvanut, ja niiden yhteydessä tehtävä taksonomiaselvitys alkaa olla ehto kaupan syntymiselle.
Kuntoarvio tueksi korjaussuunnitteluun
Kuntoarvion avulla voidaan selvittää kiinteistön rakenteiden ja järjestelmien kunto. Samalla kartoitetaan tulevat korjaustarpeet ja kustannukset. Kattava kuntoarvio auttaa ohjaamaan kiinteistön suunnitelmallista ylläpitoa ja tarpeenmukaista huoltoa.
Palveluverkkoselvitys tukee julkisten palvelujen toteutusta
Palveluverkkoselvitys auttaa varmistamaan, että kaupungin tai kunnan julkiset palvelut toteutetaan kustannustehokkaasti, kestävästi ja laadukkaasti.
Palveluverkkoselvitys auttaa hahmottamaan eri kohteisiin ja kiinteistöihin liittyvien julkisten palvelujen nykyiset ja tulevat tilatarpeet. Sen avulla autamme varmistamaan, että palvelut toteutetaan niille sopivissa tiloissa. Selvityksen tuottama tieto tekee korjaus- ja uudisrakentamishankkeiden suunnittelusta pitkällä tähtäimellä kestävää ja järkevää.
Palveluverkkoselvitys tehdään aina asiakkaan tavoitteiden mukaisesti. Tähtäimessä voi olla esimerkiksi tilankäytön tehostaminen, matalammat ylläpitokustannukset, pienempi korjausvelka tai parempi käyttäjätyytyväisyys.
Energiatehokkuus kuntoon hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöissä
Hoiva- ja yhteiskuntakiinteistöissä energiatehokkuuden merkitys korostuu. Energiaa kuluu paljon, joten sitä kannattaa käyttää viisaasti. Myös vastuullisuusnäkökulmat nousevat yhä vahvemmin esille, ja EU-taksonomia asettaa uudenlaisia vaatimuksia kiinteistöille.
Energiatehokkuuden parantamisessa kannattaa lähteä liikkeelle perusasioista, kuten laadukkaista energiatodistuksista. Energiakorjaukset tulevat puolestaan ajankohtaisiksi, kun kiinteistön energiatehokkuutta halutaan parantaa isommassa mittakaavassa.
Laitetarkistukset pidentävät laitekannan elinkaarta sairaaloissa ja ammattikeittiöissä
Laitetarkistukset antavat puolueetonta ja ajantasaista tietoa, onpa kyse laiteluettelon päivittämisestä, laitteen elinkaaren pidentämisestä tai energiatehokkuuden parantamisesta. Samalla löytyy mahdollisuuksia sairaalan tai ammattikeittiön laitteiden kierrättämiseen ja uudelleenkäyttöön. Laitetarkistuksilla estetään turhat laiteuusinnat ja tehdään kustannustehokkaita ja resurssiviisaita hankintoja.
Tilojen toiminnalliset loppuselvitykset kertovat käyttäjien kokemuksista
Tilojen toiminnallisuuden tutkiminen onnistuu käyttöönoton jälkeen helposti ja nopeasti kyselytutkimuksella. Toteutamme hyvinvointialueiden tilojen käyttäjille puolueettomia toimivuuskyselyjä, eräänlaisia toiminnallisia loppuselvityksiä. Arvioimme lähtötietojen ja nettikyselyn kautta, miten uudet tilat on otettu vastaan ja miten ne tukevat uusia toimintatapoja, kuten asiakaslähtöisyyttä.
Käyttäjälähtöistä sairaalasuunnittelua
Meiltä löytyy Suomen laajin, kokenein ja osaavin sairaalasuunnitteluun erikoistuneiden suunnittelijoiden ja asiantuntijoiden joukko. Työssämme kiinnitämme erityistä huomiota toimintaympäristöön ja terveydenhuollon ammattilaisten sujuvaan arkeen. Autamme luomaan käyttäjälähtöiset ja toimintavarmat sairaalatilat.
Tavoitteenamme on luoda viihtyisiä ja toimivia sairaalatiloja. Samalla otamme huomioon tilojen turvallisuuden ja toimintavarmuuden myös poikkeustilanteissa ja -oloissa.
Ota yhteyttä!
Due Diligence -selvitykset, kuntoarviot, ilmastoriskikartoitukset ja palveluverkkoselvitykset
Susanna Sairanen
Ritva Rissanen
Tuomas Nuutilainen
Kiinteät sairaalalaitteet, toiminnalliset loppuselvitykset ja ammattikeittiösuunnittelu
Antti Pohjonen
Tiia Kaijalainen
Senja Karjalainen
Energiatodistukset ja energiakorjaukset
Teemu Salonen
Referenssejämme sairaala- ja terveydenhuoltosektorilta
Tilaa uutiskirjeemme
Kuule ensimmäisten joukossa Granlundin ja KiRa-alan uutisista ja uusimmista trendeistä.